Wat vinden cursisten?

Anne is een zeer enthousiaste lerares in de Italiaanse taal. Niet alleen op reis met haar is reuze interessant, maar ook de lessen in Castricum heb ik ervaren als zeer leerzaam en gevarieerd. Ze leeft de taal vanuit haar hart en draagt dit op een hele prettige manier over.
Heleen van Essen


Bij Anne volg je niet alleen Italiaanse les, nee je proeft letterlijk en figuurlijk Italië tijdens haar lessen. In het najaar heb je met de cursus het idee dat de zomervakantie in Italië doorloopt en in het nieuwe jaar vormen de lessen een inspiratie voor een nieuwe reis naar Italië.
Rob Kauffman


Anne kan mensen met haar tomeloze enthousiasme en geduld helemaal mee nemen op 'reis' door de Italiaanse taal. Door haar betrokkenheid bij de groep creëert ze een veilige leeromgeving voor elke leerling. Naar haar lessen gaan is echt een feestje!
Tuija Lugas-Goedhart


Anne weet in de groepen waar zij les aan geeft een sfeer te creëren die goed voelt voor elke cursist. Zij geeft iedereen de aandacht die nodig is en zij weet hoe ze kan spelen met manieren van lesgeven waardoor het enthousiasme bewaard blijft. Na meerdere jaren Italiaanse les gehad te hebben is het nog steeds fijn om weer naar "school" te gaan en daar heeft Anne een groot aandeel in.
Richard Swagerman


Je kunt een drankje en een hapje in het Italiaans bestellen, maar wil je meer? La dolce lingua, Anne Telkers helpt je snel op weg op een inspirerende manier en in een gezellige sfeer. Niemand voelt zich geremd, ook als je het even niet weet. Mede door de diversiteit van lesgeven, luisteren, spreken, lezen en kijken (films, youtube) is elke les weer bijzonder boeiend.
Gert jan Pieters


Net mijn tweede jaar Italiaanse les bij Anne afgerond en ik ga zeker door: de lessen zijn goed en gezellig, er wordt veel Italiaans gepraat en veel gelachen. Of ik veel geleerd heb? Nou en of: ik kan mij al aardig redden in het Italiaans. Dat bleek wel tijdens de studiereis naar Otranto. Fantastisch!
Antoinette Govaers


Le due parole a cui penso subito se penso alle lezioni d‘italiano di Anne sono: 'speels' e 'persoonlijk'!
Conny Leijen


Hoe langer je Italiaans doet bij La Dolce Lingua hoe leuker het wordt. Inmiddels in de gevorderden groep beland, lezen we Italiaanse boeken, praten we bijna uitsluitend Italiaans en behandelen we de rijke Italiaanse cultuur. Hoogtepunt vormt de inmiddels jaarlijkse week naar een Italiaanse school, leerzaam, spannend en ontzettend leuk
Jos Admiraal


Al 6 jaar zit ik gefocust en vol aandacht bij Anne in de les. Dat is best bijzonder want ik ben zelf ook docent en die staan er om bekend dat ze slechte leerlingen zijn. Anne laat de lessen aansluiten op de actualiteit, persoonlijke voorkeuren en leerstijlen van de verschillende studenten. Ze houd je op geduldige wijze bij de les en laat je toch op je eigen tempo leren. Ook organiseert Anne taalreizen om haar studenten nog meer onder te dompelen in het Italiaans en de cultuur. Aan de taalreis naar Firenze en die naar Otranto heb ik deelgenomen. Ik vond het leuk om op deze wijze in een soort snelkookpan aan het leren te zijn: een intensief en ook verrassend programma! Ik krijg complimenten voor mijn Italiaans en er gaan deuren voor me open die anders gesloten waren gebleven: dat is dankzij de leuke lessen van Anne. Grazie mille!
Kim van der Ploeg-Swagerman


Je leert Italiaans op een prettige manier bij La Dolce Lingua. Het vereist wat huiswerk maken maar elke maandagavond kijk ik er weer naar uit.
Gerda van der Ham


Als je bij La Dolce Lingua eenmaal les hebt gehad en je wilt nog meer leren, dan blijf je terugkomen. Niet alleen vanwege de leerzame lessen, maar ook vanwege de leuke sfeer en de heerlijke humor waardoor leren niet op leren lijkt, maar op gezelligheid met een educatief karakter. En laten we niet vergeten dat de taal- en cultuurreizen, die Anne inmiddels als een vrijwel volleerde reisorganisator voor ons organiseert, een bijzonder karakter hebben door de buitengewone excursies, de lokale keukens en weer die uitzonderlijke gezelligheid met allemaal mensen met dezelfde interesse: Italië en het Italiaans. Super, Anne. Bedankt weer voor een buitengewoon jaar!
Lex Dusseljee


Anne doet er veel aan om ons niet alleen de taal te leren maar ook om ons kennis te laten maken met de Italiaanse cultuur en begrippen. Het beste voorbeeld daarvan zijn de weekjes Italië die Anne elk jaar tot in de puntjes organiseert. Tijdens deze weken volg je in de ochtend een taalcursus en is er in de middag een leuk uitstapje. Mijn week in Rome was dan ook onvergetelijk. Ik ben nu vastbesloten om door te gaan en geniet van elke les, die telkens weer zowel een uitdaging als een genot is.
Lex van der Wielen